Što je navodnjavanje?

Navodnjavanje je proces kojim se umjetnim putem zalijeva biljke željenom količinom vode u točno određenim vremenskim intervalima. Na taj način se omogućuje održavanje krajobraza, uzgoj kultura, te oživljavanje terena koji su bili uništeni sušom ili neadekvatnom količinom oborina.

 

Kome je navodnjavanje namijenjeno?

Nezaobilazno je za održavanje određenih sportskih površina poput nogometnih i golf terena, ali isto tako i za ljepše i uređenije okućnice. U turističkom sektoru, neovisno da li se radi o velikim smještajnim kapacitetima ili kućama za odmor privatnih iznajmljivača, automatsko navodnjavanje osigurava gostima u objektu ugodan pogled na zeleni i održavani eksterijer, a vlasniku u tom zaposlenom ljetnom periodu smanjuje brigu oko održavanja i zalijevanja.

PRIVATNE KUĆE

SPORTSKI TERENI

JAVNI PROSTOR

Što mi znamo o tome?

U naših 17 godina iskustva naučili smo da je svaki teren poseban i zahtjeva da mu pristupimo s punom pažnjom. Naši sustavi navodnjavanju više od 100 hektara zelenih površina stoga se ne ustručavajte pitati sve što vas zanima, rado ćemo vas uvesti u sve detalje. Dugogodišnje iskustvo nam omogućava da u kratkom vremenu donesemo procjenu vašeg terena, kao i da radove brzo i kvalitetno privedemo kraju. Mi smo profesionalci za navodnjavanje.

Prednosti Navodnjavanja

Bitno vam je da imate lijepu okućnicu? Jednako bitni su vam iznosi računa za vodu? Vrlo je lako pretjerati i neravnomjerno ručno zalijevati. Rezultat neće biti zadovoljavajući jer niste u mogućnosti s istom preciznošću zaliti svaki kvadratni metar. Osim vremena potrošit ćete i značajno veće količine vode koje su zapravo bile nepotrebne i doslovno uzalud prolivene. Naravno, za to vrijeme vaš račun za vodu je rastao. Uz profesionalni sustav za navodnjavanje štedite:

VRIJEME

Iznenaditi će vas količina slobodnog vremena.

VODA

Smanjenje potrošnje vode do čak 50%.

NOVAC

Brzi povrat ulaganja u sustav navodnjavanja.

PRIRODA

Racionalnija potrošnja vodenog resursa.

Koje sustave koristimo?

U naših 17 godina rada sa sustavima za navodnjavanje uvijek smo posebnu pažnju pridavali odabiru proizvođača sustava. Od izuzetne je važnosti da sustav koji ugrađujete dobro podnosi vremenske uvjete, te osigurava dugotrajan rad uz minimalne troškove održavanja. Ovo su sustavi koje ćete koristiti godinama i kao takvi moraju besprijekorno funkcionirati. Iz toga razloga biramo najbolje.

Rain Bird je globalni lider u proizvodnji sustava za navodnjavanje. Svoje poslovanje su započeli davne 1933.g. u Kaliforniji za vrijeme agrarne ekspanzije i od onda se bave stvaranjem proizvoda prilagođenih raznim skupinama kupaca – od domaćinstava, industrije, poljoprivrede, sportskih i golf terena.

Nositelji su više od 450 patenata a njihove proizvode možete pronaći u više od 130 zemalja diljem svijeta. Njihova posvećenost inovaciji i inteligentnom upravljanju vodom osigurali su im vrijedna priznanja kvalitete i izvrsnosti. Više o njima možete saznati i na www.rainbird.com

Developed @ empirio-ps.hr & creativaplus.hr